Feest van de Geest 2016

In het teken van het landelijke project ‘Feest van de Geest’ hebben onze kunstenaars Marry Buiks en Margriet Blanken gezamenlijk geëxposeerd in PKN De Lichtkring, te Alphen a/d Rijn. Op uitnodiging van het organiserend comité hebben de kunstenaars eerst meerdere locaties bezocht in de regio. Vervolgens hebben ze gekozen voor De Lichtkring en zijn aan de slag gegaan om een mooi werk te maken, passend bij de locatie.

 

Margriet

Hiernaast ziet u het werk van Margriet, met als naam Vrijheid van Geest. Speciaal gemaakt rond het thema van het evenement. Het symboliseert onze vrijheid om na te denken en creativiteit te tonen. Daarom komt het centrum ook niet uit het midden, je kunt namelijk zelf de richting kiezen die je past. De wegvliegende vogels benadrukken het feit dat we de ruimte hebben om steeds breder en vrijer te denken.

Vrijheid van Geest

 

Marry

Marry heeft meerdere werken gemaakt voor De Lichtkring. Deze stonden in de raamkozijnen van de kerk, zodat de lichtinval prachtig benut werd. Alle werken zijn in de periode van 5 mei en 16 mei 2016 in De Lichtkring tentoongesteld.

Marry glaskunst De Lichtkring

Marry Glaskunst 2

 

Deelname van lagere scholen

Om de jeugd ook te betrekken bij het Feest van de Geest hebben Marry en Margriet beiden interactieve presentaties gegeven over het ontstaan van hun kunstwerken. Zij hebben de kinderen van beide lagere scholen geïnspireerd om een gezamenlijk kunstwerk te maken om tentoon te stellen in deze kerk.

Feest van de Geest 2016

Feest van de Geest - Kunst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.