Inspiratie opgedaan aan het strand

Katinka van der Koogh: ik heb een nieuw werk, welke ik ook ga exposeren tijdens ‘Eerst zien dan geloven’. Hier zijn een paar shot over hoe deze tot stand is gekomen.

Ik spatel alles en als ik een doek opzet, kies ik een basiskleur en meng bijna alles op het doek. Verfijning gaat via het palet. Bij deze schildering had ik een foto van het strand in mijn hoofd en ben hem na de opzet pas gaan bekijken om de opzet te verfijnen. De foto is terug te vinden in de expressie, want zo zit deze in mijn hoofd geprint.

Het strand van 2 weken geleden greep mij enorm door het prachtige licht, de wolkenpartijen, de leegte, de wind (er werd flink gekitesurft) en het strakgetrokken strand door de terugtrekkende zee. Heb er toch geen meeuw bijgezet, heb de leegte de leegte gelaten….ik ga er nog een kleine verfijning aan geven voor de contrasten…..maar bijna klaar!

Basisfoto

Aan het werk

Wip

Bijna klaar

1 thought on “Inspiratie opgedaan aan het strand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.