Biografie

Vanuit mijn vakgebied als architect brengt het creëren van ruimte bij iedere opgave voor mij een nieuwe gepassioneerde uitdaging. Telkens weer daagt het mij uit tot vormgeven van de juiste begrenzing, om tot een aangename en uitdagende balans te komen in alle ruimtelijke en perspectivische verhoudingen. Met behulp van het aanbrengen van materiaal, kleur, textuur en de juiste lichttoetreding breng ik ruimte zijn eigenheid in sfeer en beleving. Mijn ontwerpen stoppen niet bij deze begrenzing; ruimten worden onderling verbonden en staan in relatie met de stedenbouwkundige omgeving en de natuur. Op de langere termijn brengt het gebruik zijn identiteit.

Mijn ruimtelijke creativiteit komt ook tot uiting in mijn acrylwerken. Al vanaf mijn studietijd heeft het ruimtelijk tekenen en schetsen mijn passie. Het mooie van het tekenen en het aanbrengen van kleur is dat je kunt loskomen puur vanuit het gevoel. Geen ballast van technische maatvoering en berekeningen, pure vrije expressie. Tekenen vanuit je hart ontspant en ontroert. De gedachten die zich vormen bij het uitoefenen van mijn “kunstigwerk” zet ik graag op papier. Zo gaan meerdere werken vergezeld van eigen geschreven korte, pakkende gedichten.

 

“Goede kunst fascineert, het beïnvloedt zowel gevoelens als gedachten.”


 

Mijn kunstigwerk

”Een regelmatige onregelmaat is ook een regelmaat.” Mijn beeldende expressies in acryl op doek ontstaan vanuit het natuurlijk perspectivisch beeld. Heerlijk om het witte doek je te laten inspireren tot een abstracte weergave van de natuurlijke elementen: het landschap met zijn groen, water, horizon, hemel èn zijn schaduw, licht en spiegeling. In mijn werken laat ik licht energiek tot verbeelding komen door het contrast van verschillende kleuraccenten in gebalanceerde vlakverdeling en ritmische belijning. Mijn werk is niet opgeruimd, maar veelal een geschetste chaos. Lijn en vlakgebruik, vaak laag over laag, brengen ordening in het geheel. De kenmerkende chaos in mijn werken hoop ik de kijker te fascineren, dwalen, verstillen èn te inspireren. Zoals inspiratie vitaal is voor de kunstenaar, zo ook de kunst in de maatschappij, omdat zij inspiratie biedt aan de beschouwers en via hen aan de maatschappij.

 

“Een regelmatige onregelmaat is ook een regelmaat.”


 

In opdracht

Bent u op zoek naar een kunstigwerk op maat, dan sta ik graag voor u klaar met mijn creativiteit. Heeft u een geliefde vakantie herinnering, bijvoorbeeld in de vorm van een foto, of anders, dan kan ik mij daardoor laten inspireren. Samen overleggen wij de stijl, de kleuren, het formaat en de plek waar het zal komen te hangen – binnen het afgesproken budget. Maak hierbij gebruik van mijn kwaliteiten als architect – met alle plezier bekijk ik bij u thuis desbetreffende ruimte en adviseer ik u ruimtelijk bekeken over het formaat (denk ook aan twee- of drieluik!), kleurgebruik en type kunstigwerk! Schroom u niet voor een kennismaking!

 

“Kleur geeft expressie aan de emotie”


 

Eigen website

Naast haar deelname aan MMK Kunst heeft Katinka van der Koogh ook een eigen website. Hierop vindt u de uitgebreide selectie van haar werk. Haar website is te vinden via www.kunstigwerk.com.

 
Landijs

 

Luchtsprong

 

Onschuldig wit