Biografie

De interesse voor kunst ontwikkelde zich aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Tijdens haar werk als modeontwerpster en inkoper voor diverse grote kledingmerken hield Margriet zich al veelvuldig bezig met het zoeken naar de juiste vormen, patronen, verhoudingen en kleurstellingen. Toen een kennis haar schilderijen zag en haar vervolgens benaderde om deel te nemen aan een grote kunstcollectie, werd het werk van Margriet Blanken in korte tijd bekend bij het grote publiek. Sindsdien hebben haar schilderijen een plek verworven in diverse exposities, zowel in Nederland als ook in Aruba. Margriet schildert naast haar eigen collectie ook in opdracht werken op maat voor particulieren en bedrijven.

 

“Ik probeer in mijn werk altijd abstract, vrolijk en eigenwijs met elkaar te combineren”

 

De schilderijen van Margriet zijn te herkennen aan de frisse en heldere kleuren en zijn op groot formaat geschilderd. Kenmerkend is ook het eigenzinnige spel tussen kleurvlakken, verschillende structuren en het gebruik van matte en glanzende verf. Het Arubaanse licht heeft de kleurstellingen van haar schilderijen beïnvloed; de kleuren zijn frisser, vrolijker en ademen een subtiele Caraïbische invloed. Inmiddels is Margriet weer terug in Nederland en is de toon van haar werk luchtiger en losser geworden.

 

Eigen website

Naast haar deelname aan MMK Kunst heeft Margriet Blanken ook een eigen website. Hierop vindt u de uitgebreide selectie van haar werk. Haar website is te vinden via www.margrietblanken.com.

 
Margriet Blanken